Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:- 1 Litre Süt
- 9 Çorba kaşığı İrmik
- 9 Çorba kaşığı Toz Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Çorba kaşığı Nişasta
- 4 Adet Mandalina
Yapılışı:
Tencereye ilk olarak 1 lt. süt alınır.süte sırasıyla
irmik, şeker,nişasta ve vanilya eklenerek göz göz
kaynayıncaya kadar pişirilir. bu arada mandalinalar
kabuğu soyulamadan yuvarlak yuvarlak kesilerek
kek kalıbının tabanına yayılır.hazırlanan irmikli tatlı
ilk sıcaklığı çıkınca mandalinaların üzerine dökülür.
bir kaç saat buzdolabında bekletilir. soğuyunca
servis tabağına ters çevirilir.dilim dilim doğranarak
istenilen sos veya marmelatlarla servis edilebilir.
Bu rüyanın bitmesini hiç istemeyceksiniz