Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Kasım 2012, 22:15   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mandalinalı Jöle





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 9 Yaprak Jelatin
  • 1 Paket Vanilya
  • 8 Adet Mandalina
  • 3 Adet Portakal
  • 1 Adet Limon
  • 125 Gram Toz Şeker
  • 40 Mililitre Rom
  • 100 Gram Krem Şanti
  • 1 Adet Mandalina (Süslemek İçin)
Yapılışı:
Jelatini soğuk suda yumuşatın.
6 mandalinanın, portakalların ve limonun suyunu sıkın. Süzgeçten geçirip sos tenceresine aktarın. Isıtıp içine toz şekeri katın. Jelatin yapraklarını ıslak bir şekilde meyve suyuna ilave edip eritin. Rom ile tatlandırın.
Geriye kalan mandalinaları bir bıçakla soyun. Beyaz kısımlarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın. 4 minik sufle kalıbını soğuk suyla çalkalayıp mandalinaları bunlara paylaştırın.
Hazırladığınız taze meyve suyunu üzerlerine dökün. Kalıpları 4 saat buzdolabında bekletin.
Tabakları ters çevirip jöleleri çıkartın. Krem şantiyi vanilyayla çırpıp jölelerin üzerine dökün. Jöleyi mandalina dilimleri ile süsleyebilirsiniz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet