Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 3 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
- 1 Su Bardağı Su (Hamuru İçin)
- 100 Gram Tereyağı (Hamuru İçin)
- 1 Su Bardağı Un (Hamuru İçin)
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker (Hamuru İçin)
- 1 Tutam Tuz (Hamuru İçin)
- 200 Gram Krem Peynir (Peynir Dolgusu İçin)
- Yarım çay bardağı Dereotu (Peynir Dolgusu İçin)
- 1 Tatlı kaşığı Pulbiber (Peynir Dolgusu İçin)
- 1 Tatlı kaşığı Nane (Peynir Dolgusu İçin)
Yapılışı:
Tereyağı, su, tozşeker ve tuzu tencereye alıp kaynatın. Unu ilave ederek 5-6 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin.
*Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Çay kaşığı ile hamurdan küçük parçalar alıp aralıklı olarak tepsiye bırakın. 180 dereceye ayarlanmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını açmadan soğumaya bırakın.
*Peynir, dereotu, pulbiber ve naneyi bir kasede karıştırın.
*Hamur toplarını enlemesine ortadan kesin ve peynir karışımından içine doldurarak servis yapın.Peynir dolgulu toplar artık hazır, afiyet olsun.