PROFİTEROL
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 pk. hazır çikolata sosu
1 pk. hazır profiterol hamuru
KREMASI İÇİN
1 pk. vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bard. süt
25 gr. margarin
2 ad. yumurta
4 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
Yumurta sarısı, şeker, vanilya, un ve margarini bir tencereye koyun. Karıştıra, karıştıra sütü ilave ederek pişirin.Kaynar kaynamaz altını söndürüp, 2-3 dakika mikserle çırpın.
Ilındıktan sonra profiterol hamurlarının içine birer tatlı kaşığı muhallebiden koyarak, bir kaba yerleştirelim. İşlemi sböylece tamamladıktan sonra diğer tarfta hazırlayıp, soğutmuş olduğumz çikolata sosunu üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis yapın
ELMA TABANLI ÇİKOLATALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
Muhallebisi İçin;
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml süt
3/4 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Tabanı İçin;
1/2 limonun suyu
yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
Çikolata sosu
Yapılışı:
Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Yarım çay bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Cam, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp üzerini düzeltin.
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 3-4 dakika çırpın.
Elmalı harcın üzerine muhallebiyi dökün.
Üzeirne çikolatalı sosu döküp, dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edin.
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2yemek kaşığı tereyağı
vanilya
Yapılışı:
Tüm malzemesini karıştırarak pişirin. Ardından kaba aktarıp dolapta soğutun