Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Kasım 2012, 18:46   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bursa Yöresi Baklava Yufkasında Pide Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

300 gr. taze kaşar
9 adet baklava yufkası
Sıvı yağlı su karışımı

Harcı için;
200 gr. kıyma
3 adet yumurta

2 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet soğan
½ çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı:

Baklava yufkalarının aralarına sıvı yağ ve su karışımı sürülür. Bir kaba taze kaşar rendelenir ve yufkalar kat kat yağlanır. 3 kat yufka yağlandıktan sonra üzerine kaşarları yayılır. Yufka karşılıklı kenarlarından katlanarak kapatılır. Uçlarından kürdanla birleştirilen yufka pide şekline getirilir. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Pideler fırına verilir.

Pidenin harcı için soğanlar kıyma, biber ve domatesle kavrulur. Tuzun ardından bir miktar da karabiber eklenir. Baklava yufkasında pidenin harcı derin bir kaseye dökülür.
Fırından alınan pideler tam göbeklerinden kesilir ve çatal yardımıyla aralanır. Pidelerin içine harcı yayılır ve kaşarı serpilir. Son olarak üzerine yumurta kırılarak yeniden fırına verilir ve sıcak sıcak servis edilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan