Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Aralık 2012, 18:37   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi
Malzemeler
2 adet orta boy kabak
2adet orta boy havuç
3-4 kaşık sıvı yağ
5-6 kaşık süzme yoğurt
½ çay bardağı dövülmüş ceviz
2 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için maydanoz
Hazırlanışı
Kabak ve havuçlarımızı tıraşlayarak kabuklarını ayıklayalım. Ayrı ayrı rendeleyelim, orta boy tavaya sıvıyağımızı alalım,kabaklarımızı hafif ateşte kavuralım,kabak su salacaktır.Suyunu hafif çekince havuçlarımızı ekleyelim.Beraber kavuralım(3-5 dk)
Malzememizi soğutalım.
Kabak ve havuçlar soğurken, süzme yoğurdumuzu derince bir kaba alın, ezilmiş sarımsak ,su ve tuz ile koyu kıvamda yoğurdunuzu ezin.(asla çok su eklemeyin,eklenecek sebzeler yoğurdunuzu zaten yumuşatacaktır)
Sebzelerinizi ve dövülmüş cevizinizi yoğurda ekleyerek tüm malzemenizi karıştırın.
Servis tabağına alarak 1 saat buzdolabında bekletin. Maydanoz ile süsleyin
Afiyet Olsun
Not: Kavrulmuş sebzeleriniz mutlaka soğumuş olsun, sıcak eklerseniz yoğurdunuz da kesilme yapar. Süsleme de siyah zeytin de çok yakışıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Havuçlu Mezeler



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan