Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Aralık 2012, 18:07   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Resimli Portakallı Pelte Tarifi




MALZEMELER:
1 kilo sıkmalık portakal
Buğday nişastası
Şeker
200 gr tatlı badem


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HAZIRLANIŞI: Portakallar yıkandıktan sonar düzgün bir şekilde ortadan ikiye bölünür ve şekilleri bozulmadan suları sıkılır, bir tencereye konur. Bu işlem elektrikli bir limon sıkacağı ya da elle yapılabilir. Önemli olan portakalların kabuklarının dağılmamasıdır. Tenceredeki portakal suyuna portakal başına tepeleme bir tatlı kaşığı buğday nişastası ve iki tatlı kaşığı şeker (portakal başına) ilave edilir. Ağır ateşte karıştırılır, kaynamaya başladığında ateşin altı kapatılır. Bir iki defa böyle çevrildikten sonra malzeme portakalların içine doldurulur. Diğer tarafta 2-3 dakika haşlanan ve kabukları soyulan bademler, peltenin üzerine konulur.



Not: Bademler, portakalların dibine konulup, üzerine pelte de dökülebilir. Portakalların servis tabağında düzgün durması için altları çok hafifçe bir bıçak yardımı ile düzeltilebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet