tr.l dosyasındaki memoserv satırları aşağıdaki gibi yani bunları tr.l dosyasından bulup oradaki mesajı modules/memoserv/main.c içinde editleyeceğiniz yerlere göndereceğiniz privmsg komutlarına eklemenizi tavsiye ederim.;
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
MEMO_HAVE_NEW_MEMO
MEMO_HAVE_NEW_MEMOS
MEMO_TYPE_READ_LAST
MEMO_TYPE_READ_NUM
MEMO_NEW_MEMO_ARRIVED
MEMO_HAVE_NEW_MEMO
1 yeni notunuz var.
MEMO_HAVE_NEW_MEMOS
%d yeni notunuz var.
MEMO_TYPE_READ_LAST
/msg %s READ LAST yazarak okuyabilirsiniz.
MEMO_TYPE_READ_NUM
şeklinde yani new memo kısmını editleyeceğiniz zaman o kısıma özele göndereceğiniz mesaj tr.l dosyasındaki ile aynı da olabilir ekleyebilirsiniz de ama bunlara bakarak editleyin ki kafanız karışmasın.
Arayarak bunların modules/memoserv/main.c dosyasının içindeki satırlarını bularak bir yöntem denedim sadece
arrived satırı ile denedim bu yöntemi diğerleri ile de denenmesi mümkündür.
notice_lang(s_MemoServ, u2,
MEMO_NEW_MEMO_ARRIVED,
source, s_MemoServ, m->number);
}
}
} else {
u2 = ni->user;
if (u2 && user_recognized(u2)) {
notice_lang(s_MemoServ, u2, MEMO_NEW_MEMO_ARRIVED,
}
bu şekilde olan satırı alttaki gibi değiştirdim (yukarıda kırmızı ile olana dikkat edelim o satırı alttakinde kaldırdım diğerlerinde aynı formülü uygulamak gerekiyor. Yani o satır tr.l dosyasındaki mesajı yanstıyor.) ;
notice_lang(s_MemoServ, u2, source, s_MemoServ, m->number);
send_cmd(s_MemoServ, "PRIVMSG %s :%s nick'inden yeni bir mesajınız var. Mesajı okumak için bu ekrana; READ %d yazarak okuyabilirsiniz.Yada; /Memoserv READ numara yapabilirsiniz. ", u->nick, u->nick, m->number);
}
}
} else {
u2 = ni->user;
if (u2 && user_recognized(u2)) {
notice_lang(s_MemoServ, u2, MEMO_NEW_MEMO_ARRIVED,
}
bu şekilde yaptığımda;
Ekrana şu şekilde özelime mesaj gönderiyor ; [ 01 : 22 ] <MemoServ> rX nick'inden yeni bir mesajınız var. Mesajı okumak için bu ekrana; READ 2 yazarak okuyabilirsiniz.Yada; /Memoserv READ numara yapabilirsiniz.
Not:
ARRIVED Kısmı online iken gönderilen mesajları yanstıyor.
kabul olması için ircservices-5* dizininde make & make install ve servisleri yeniden başlatınız.
Ek olarak bunları yapmadan önce yedeğinizi almayı unutmayın. Kendim 8 9 denemede hallettim sadece yani sonuç olarak temiz birşey oldu diğerlerini de sizler aynı yöntemde yapabilirsiniz, yapamayan arkadaşlar olursa pm yada konu altından söyleyebilirler...
iyi forumlar.