Malzemeler
2 hazır ekmek hamuru
İç harcı için:
2tavuk göğsü eti
2 adet haşlanmış patates
1 sivri biber
Tuz
karabiber
kırmızı pul biber
Kızartmak için:
Galeta unu
ayçiçeği yağı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tavuk etli ve patatesli börek: İç harcı hazırlamak için tavuk etlerini haşlayıp iri didikleyin. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Biberi ufak doğrayın. Patates, tavuk eti, biber, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi bir kapta harmanlayın. Ekmek hamurundan parçalar koparıp elinizle avuç içi kadar açın. Ortasına hazırladığınız harçtan paylaştırıp kapatın. Ayçiçeği yağını ısıtın. Hazırladığınız hamurları galeta ununa bulayıp ayçiçeği yağında kızartın. Sıcak servis yapın.
Tavuk etli ve patatesli börek artık hazır, afiyet olsun.