Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2013, 12:04   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tayland Usulü Balık Köftesi




4-6 Kişilik
450 gr. mezgit veya benzeri beyaz etli bir balık
45 gr (1/4 ölçü) pirinç unu
1 çorba kaşığı balık suyu
1 adet hafif çırpılmış yumurta
3 çorba kaşığı kişniş
3 tatlı kaşığı kırmızı köri püresi
1-2 tatlı kaşığı doğranmış kırmızı acı biber (isteğe bağlı)
100 gr. küçük doğranmış taze fasulye
2 adet ince doğranmış taze soğan
Kızartma için sıvı yağ
Servis için tatlı biber sosu
Süslemek için doğranmış fıstık ve küp şeklinde doğranmış salatalık (isteğe bağlı)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Balığı büyük parçalara bölün ve 20 saniye robottan geçirin.
Pirinç ununu, balık suyunu, yumurtayı, kişnişi, köri püresini ve acı biberleri de ekleyip 10 saniye daha ya da iyice karışana kadar robottan geçirin ve kaseye alın. Alternatif olarak, malzemeleri ince ince doğrayıp elle karıştırabilirsiniz. Taze fasulyeleri ve taze soğanı ekleyin. Ellerinizi ıslatıp 2 çorba kaşığı iriliğinde yassı köfteler halinde yoğurun.

Sıvı yağı, tavada orta ateşte ısıtın. Her seferinde 4 adet balık köftesi kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzün ve tatlı biber sosu ile servis edin. Sosa istenirse doğranmış fıstık ve salatalık da ekleyebilirsiniz.

-alıntı-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan