(Hint Mutfağı)
Malzemeler (4 Kişilik)
1 ceviz büyüklüğünce zencefil
2 diş sarımsak
3 YK susam yağı
2 YK toz köri
Biraz tuz ve karabiber
2 bütün tavuk
150 gr. kurutulmuş hurma
1 kabak
1 YK Tereyağı
200 gr. ince kuskus
320 gr. bezelye
100 gr. sütle hafif inceltilmiş yoğurt
1 YK limon suyu
Biraz kırmızıbiber tozu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hazırlanışı
Fırınınızı 175 dereceye ısıtın. Zencefil ve sarımsağı soyun, çok ince doğrayın. 2 yemek kaşığı yağı ısıtın ve zencefille sarımsağı öldürün, soğumaya bırakın. Karışımın yarısını köri, tuz ve karabiber ile karıştırın. Tavukların içini ve dışını iyice yıkayıp kuruladıktan sonra tavukların hem içine hem de dışına köri karışımını sürün.
Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin. Tavukların içine koyun ve 175 dereceye ulaşmış olan fırında 1 saat kıtır oluncaya pişirin.
Tavukların pişmesine 20 dakika kala kabağı yıkayın, küp şeklinde kesin. Tereyağında yaklaşık 1 dakika çevirin. Kabağın içine 400 ml su koyun, tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kuskus’u ekleyin. 5 dakika kısık ateşte pişirin.
Bezelyeleri yıkayın ve iyice süzülmesini bekleyin. Geri kalan zencefil karışımı, susam yağı, yoğurt, tuz, kırmızıbiber tozu ve limon suyunu mikserden geçirip dip sosu haline getirin.
Tavukları fırından alın. Tavukların içinden hurmaları çıkartın. Çıkarttığınız hurmaları hazırladığınız kuskus’a karıştırın.
Tavukları kuskus ve dip sosu ile servis edin.