Soljanka Çorbası (Rus Mutfağı)
Malzemeler
(4-6 Kişilik)
2 Litre kuvvetli et veya kemik suyu
500 gr. değişik et çeşitleri (Salam, Sosis, haşlanan et, Tavuk eti,
vb.)
2 Soğan
… 2 kornişon turşu
100 ml turşu suyu
2 yemek kaşığı domates salçası
Defne Yaprağı
Tane Karabiber
Limon
Sıvı veya Tereyağ
Taze Otlar (Dereotu, Maydanoz)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı
Etleri kaynatın, süzün, kemiklerinden ayırın ve ufak parçalara kesin.
Sıvı veya Tereyağını tavada ısıtın ve soğanları pembeleşinceye kadar çevirin.
Turşuları ince şeritler halince kesin, soğanların yanına ekleyin. Domates salçasınıda ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin.
Daha önceden ufak keserek hazır ettiğiniz etleri bir tencerede ısıttığınız et suyunun içine ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra tavada hazırladığınız soğan, turşu ve salça karışımını tencerenin içine ekleyin. Turşu suyunu, tane karabiberleri, defne yapraklarını ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
Bir parça limon ve taze otlarla servis edin.