Osmanlı Döneminde Kullanılan Koku Ve Parfümler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Fransa’daki Louvre Müzesi’nde yer alan belgelerden formüllerine ulaşılarak Osmanlı döneminde sarayda kulllanılan kokular yeniden üretildi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Firma sahibi Hamza Topal Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 40 kokudan ancak 12’sinin formülüne ulaştıklarını söyledi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kokular isimleriyle şöyle: Padişah : Etken maddesi çam kökü ve afrodizyaktan oluşuyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yavuz Sultan Selim : Çam ve kehribar karışımı. Öz güveni artırıyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sema : Misk kokusu. Hz. Muhammed’in kullandığı öne sürülüyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kaptan-ı Derya: Nane ve limon özlü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Lokman Hekim : Portakal ve kayısı karışımı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. meyve özlerinden oluşuyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Saray : Gül ve lavantadan oluşuyor. Valideler kullanıyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sahra-i Cedid : Çiçek özlerinden Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. çilek kokusunu andırıyor. Afrodizyak etkili Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şehr-i İstanbul : Boğaz ve deniz kokusunu andıran limoni bir koku Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cariye : Lavanta özlü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. stres alıcı özelliğe sahip Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Harem : Sümbül aromalı. Afrodizyak etkisi ile cazibeyi artırıyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hürrem Sultan : Kehribar ve baharatlardan oluşuyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Otoriter kadınlar tercih ediyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sadrazam : Vanilya aromalı kokunun sahibine karşı hoş muhabbet hissi duyulurken Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yöneticiler tarafından tercih ediliyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Alıntıdır. |