Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mart 2013, 16:58   #1
Çevrimdışı
xena
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Labneli Gül Kebabı




Malzemeler

- 1 Adet Kesme Şeker
- 100 Gr Labne Peyniri
- 2 Çay kaşığı Maya
- 15 ( 3/2 ) Su bardağı Süt
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 2 Su bardağı Un
- 1 Yemek kaşığı Yoğurt

Kızartmak İçin

- 1 Su bardağı Sıvı Yağ

Harcı İçin

- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Kg Kuşbaşı
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı

Sosu İçin

- 100 Gr Labne Peyniri
- Yarım Demet Taze Nane
- 2 Yemek kaşığı Yoğurt

Hazırlanışı

Kuşbaşı doğranmış dana etini su ilave ettiğiniz düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişirin Ardından bir tavaya aktarıp zeytinyağında tuzunu ve karabiberini ekleyerek biraz kavurun Hamuru için; sütü ılıtın bir kaseye aktarın Kuru maya ve şekeri ekleyin 5 dakika sonra yoğurdu Pınar Labne’yi unu ve tuzunu ekleyinHamurunuz krep kıvamında olmalı En az yarım saat hamur biraz kabarıncaya kadar dinlendirin Hamurdan hep birer yemek kaşığı dolusu akıtarak ayçiçek yağında önlü arkalı pişirin Pişen hamurları peçete üzerine aktarınSos için; Pınar Labne’ye yoğurt ve ince ince doğradığınız naneleri ekleyin karıştırın Servis tabağına önce hamurları dizin sonra kavurduğunuz etleri ekleyin ve Pınar Labne’li sosu dökerek servis edin

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet