Cevap: Eggdrop Random sistemi
eggdrop.conf üzerinde " listen xxxx all " yazan satırda xxxx yerine olan sayı botunuzun telnet/dcc/botnet iletişiminde kullandığı açık portudur.
"set my-ip xxx.xx.xx.xxx" yada "set my-hostname blabla.net " satırlarında botunuzun bağlantı kurduğu IP adresi yada hostu yazılıdır.
telnet penceresini açıp ,bunu putty'niz varsa ,putty ile yada Windows/başlat/çalıştır telnet "enter" ile yada başlat/tüm programlar/donatılar içinden açılabilir.
Win7 yada Win8 kullanıyorsanız.ki XP yada vista kullanan pek kalmamıştır sanırım..telnet kullanabilmek için başlat/denetim masası/programlar ve özellikler penceresinin sol yanından "Windows özelliklerini aç yada kapat" tıklayınca açılan pencereden telnet seçip tamam deyince aktif hale gelecektir.(bu Win* sürümlerinde telnet programı öntanımlı olarak yüklü/aktif değil)
telnet üzerinden bağlanmak için komut örnek:
o blabla.net 12345
yani
o bot-IP/Hostu bot-portu
yazıp enter layınca bota bağlanmayı deneyecektir.burda bot için seçilen host yerine IP de aynı işi görecektir.bağlantı sağlanınca eggdrop login name soracaktır bu.sizi sahip olarak tanıdığı ad/rumuz ..set my-admin set my-owner satırlarında girdiğiniz,botun user.file dosyası üzerinde sahip olarak işlediği ad/rumuzdur.
sonra şifre sorar.buda botu ilk bağladığınızda /msg botunuz hello -daha sonra /msg botunuz pass şifreniz komutlarıyla botun user. dosyasında şifreli olarak işlediği şifrenizle botun arayüzüne "partyline" diye tabir edilen iletişimi kurmuş olursunuz.
burda artık bota tam erişiminiz olur tüm komut/ayar/özelliklerine.
komutlar için .help daha fazlası için .help all komutları.botun şuanki durumu için .status daha fazlası için .status all komutları...botun bağlı olduğu kanal üzerindeki ayarlarını görmek için .chaninfo #kanalınız komutunu...
kanal ayarlarını yada kanal üstündeki kullanıcı tercihli ayarları değişmek için .chanset #kanalınız +/-özellik komutları kullanılabilir.burda tüm komutlar " . " nokta" ile başlar...bir komut hakkında yardım almak nasıl kullanıldığını örnekle görmek için/eggdrop'un help/yardım içeriğinden faydalanmak için .help komut-adı komutları kullanılabilir.
yukardaki scripti kanal/kanallar üzerinde aktif etmek içinde burda .chanset #kanalınız + yada - loto şeklinde aktif/pasif edebilirsiniz. |