Milföy Çubukları - Sıcak Rokfor Sos
Milföy Çubukları - Sıcak Rokfor Sos Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
4 adet donmuş milfoy hamuru
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
Hazırlanışı: Milfoy hamurları oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletilir. (Yaklaşık 10-15 dakika) Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, her biri 5 parçaya kesilir. Fırın tepsisine aldıktan sonra üzerlerine haşhaş tohumu, keten tohumu serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kapak açılmadan pişirilir.
Rokfor sos:
100 g rokfor peyniri
1 ölçü /150 ml krema
½ limon suyu
½ ölçü / 45 g iri çekilmiş ceviz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Rokfor sosun hazırlanışı: Rokfor peyniri ezilir, kalan malzeme ilave edilerek ufak bir tencerede ısıtılır. Milfoy çubukları ile sıcak servis edilir.
Püf noktası: Sosu sulandırmak için su veya süt ilave edilebilir.
Şef’in önerisi: Milföy çubukları pul biber, çörek otu, rende parmesan peyniri, susam, kimyon vs. ile yapılabilir. |