Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mart 2013, 23:10   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milföy Çubukları - Sıcak Rokfor Sos




Milföy Çubukları - Sıcak Rokfor Sos


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

4 adet donmuş milfoy hamuru

1 tatlı kaşığı keten tohumu

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Hazırlanışı: Milfoy hamurları oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletilir. (Yaklaşık 10-15 dakika) Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, her biri 5 parçaya kesilir. Fırın tepsisine aldıktan sonra üzerlerine haşhaş tohumu, keten tohumu serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kapak açılmadan pişirilir.

Rokfor sos:

100 g rokfor peyniri

1 ölçü /150 ml krema

½ limon suyu

½ ölçü / 45 g iri çekilmiş ceviz

1 tutam taze çekilmiş karabiber

Rokfor sosun hazırlanışı: Rokfor peyniri ezilir, kalan malzeme ilave edilerek ufak bir tencerede ısıtılır. Milfoy çubukları ile sıcak servis edilir.

Püf noktası: Sosu sulandırmak için su veya süt ilave edilebilir.

Şef’in önerisi: Milföy çubukları pul biber, çörek otu, rende parmesan peyniri, susam, kimyon vs. ile yapılabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan