Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mart 2013, 12:25   #5
lolalondon
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: !duyuruekle & !duyurucikar

saywhat Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sizden cevap gelmeyince bende sorun yok sanmıştım.çok basit bazı hatalar yapmışım . kodda şimdi deneyince hataları verdi bot.düzelttim
ben kodları süblime text 2 üzerinde göz kararı yazıp postalıyorum çoğu zaman sıkıldığım için denemiyorum .göz kararı olmuştur olmuştur diyorum ama çoklukla böyle basit şeyler gözümden kaçmış oluyor..ekleme-silme okuma şimdi sorunsuz çalışıyor ...
Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
# kullanımı : # hangi kanalda duyru eklemek -silmek isteniyorsa , # telnet/dcc üzerinden bota .chanset #kanalınız +duyuru # komutuyla kodu aktif etmelisiniz. # belirlenen kanalda op olanlar # duyuru ekleyip silebilir. # !dyrekle duyuruno duyurumsg # !dyrsil duyuruno # bota özelde duyur , duyuru ,dyr demeniz yeterli # /msg botnick dyr ... gibi... setudef flag duyuru set dzn "duyurular.txt" bind pub -|- !dyrekle duyuru:ekle bind pub -|- !dyrsil duyuru:sil bind msgm - "*" duyuru:duyur proc duyuru:ekle {nick host hand chan arg} { global dzn if {![channel get $chan duyuru]} { return } if {![isop $nick $chan]} { return } set dyrno [lindex [split $arg] 0] set dyrmsg [join [lrange [split $arg] 1 end]] if {$dyrno == ""} { puthelp "notice $nick eksik komut girdiniz.kullanımı : !dyrekle duyuruno duyuru" return 0 } if {$dyrmsg == ""} { puthelp "notice $nick eksik komut girdiniz.kullanımı : !dyrekle duyuruno duyuru" return 0 } if {[file exists $dzn] == 0} { set file [open $dzn w] close $file } set file [open $dzn a] puts $file $dyrno#$dyrmsg close $file puthelp "notice $nick $dyrno $dyrmsg eklendi" } proc duyuru:sil {nick host hand chan arg} { global dzn if {![channel get $chan duyuru]} { return } if {![isop $nick $chan]} { return } set dyrno [lindex [split $arg] 0] if {$dyrno == ""} { puthelp "notice $nick yanlış komut girdiniz. kullanımı : !dyrsil duyuruno" return 0 } if {[file exists $dzn] == 0} { set file [open $dzn w] close $file } set file [open $dzn "r"] set data [read -nonewline $file] close $file set lines [split $data "\n"] set i [expr $dyrno - 1] set delete [lreplace $lines $i $i] set files [open $dzn "w"] puts $files [join $delete "\n"] close $files set file [open $dzn "r"] set data [read -nonewline $file] close $file if {$data == ""} { set files [open $dzn "w"] close $files } puthelp "notice $nick $dyrno silindi." } proc duyuru:duyur {nick host hand arg} { global dzn if {![file exists "$dzn"]} { putserv "notice $nick :herhangi bir duyuru bulunamadı." return 0 } if {![file readable "$dzn"]} { putserv "notice $nick :herhangi bir duyuru bulunamadı." return 0 } if {[string match -nocase "duyur*" $arg] || [string match -nocase "dyr" $arg]} { set msgno 0 set file [open "$dzn" r] set line [gets $file] incr msgno putserv "privmsg $nick :$line" } if {[eof $file]} { close $file break } } putlog "bir kar yagar ince ince..."

son anda kodu fikir değiştirip okuma yönteminde eof kısmında değişiklik yapmıştım.gene bozmuşum kodu :p şu haliyle deneyin sonucu bildirin.

selam yeniden ilk duyuru yu ekliyor ve rahatca okuyor ama sonraki duyurulari eklemiyor:
!dyrekle 2 ikinci duyuru
seklinde ekliyorum, ekliyor gozukuyor ama dyr, duyur diyince okumuyor.

telnet ciktisi;
[10:17:19] [Steaqueolth!squirt@Thychaskel.j] dyr
[10:17:40] Tcl error [duyuru:duyur]: invoked "break" outside of a loop
[10:17:40] [Steaqueolth!squirt@Thychaskel.j] dyr
[10:17:44] Tcl error [duyuru:duyur]: invoked "break" outside of a loop
[10:17:44] [Steaqueolth!squirt@Thychaskel.j] duyur
[10:20:12] [Steaqueolth!squirt@Thychaskel.j] duyur
[10:21:13] Tcl error [duyuru:duyur]: can't read "file": no such variable
[10:21:52] [Steaqueolth!squirt@Thychaskel.j] duyur
[10:22:07] Tcl error [duyuru:duyur]: can't read "file": no such variable

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan