kod şu an bu halde ->
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanıma henüz* hazır değil..
bende irc-sunucu/kanal ve doğal olarak kullanıcı olmadığından benim saklamak isteyeceğim yada kullanabileceğim bi kod olmadığından (kod testleri yaptığım sadece botlarımla kendi bouncer'ımın olduğu test kanalı var. kendi kendime duyuru eklemeninde bi anlamı yok) 3 ay evvel üzerinde çalıştığım denediğim bu kodları tamamen silmişim burdan copy-paste etmem gerekti ama buraya ilk attığım botumda denediğim o çalışan hali yok şimdi elde tabi ve nasıldı hatırlamıyorum.
o nedenle kodu tamamen değişiyorum şu an uzun zamandır switch kullanmak için fırsat kolluyordum daha evvel hiç bi kodda kullanmayı denememiştim ama aklımdaydı hep.
şimdi kodu switch ile tek procedure içinde toplayıp, içine eklenen duyuruları listeleme işinide ekleyip, özelde okuma işinide bir child procedure üzerinden main procedure içinde default'ta döndürerek halletmeye çalışıyorum işi bitince kodu buraya atarım ..tamamen farklı* bi kod olacak yukardakilerden onu diyebilirim.