Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
5 adet kebaplık kemer patlıcan
750 gr orta yağlı kıyma
1 adet soğan
3 adet domates
5-6 adet sivribiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayıp,2 parmak kalınlığında yuvarlak parçalara bölün.
Kıymayı geniş bir kaba koyun,tuz,rendelenmiş soğan ve karabiber atarak iyice yoğurun.
Patlıcandan başlayarak bir patlıcan biraz kıyma koyarak tepsiye iki veya üç sıra şeklinde dizin.Domatesleri ikiye bölüp tepsinin ortasına biberlerle yerleştirin.200 derece Fırında 35-40 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
”Afiyet olsun”
Alıntı
Malzemeler
1.5 kg patlıcan 1.2 kg orta yağlı kuzu kıyması 2 soğan 1 kg domates 300 gr sivri biber Tuz
Hazırlanışı: - Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Patlıcanları 3-4 cm büyüklüğünde kesin.
- Bir patlıcan, 1 köfte şeklinde şişlere dizin.
- Şişleri arada bir çevirerek köfteleri ve patlıcanları ızgarada pişirin.
- Pişen kebapları bir tepsiye alın.
- Domates ve biberleri de ızgarada pişirin.
- Kebapların üzerine ekleyip 10 dakika bekletin.
- Yanında lavaşla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun…