Konu: meal.tcl
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Nisan 2013, 18:36   #7
saywhat
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: meal.tcl

uhm Sağolasın..bu daha değişikmiş....
dün sadece "temeli" attım .yani bi "Bismillah" deyip olaya girdim ..ama daha çok değişir.çünkü benim huyum iş yapma şeklim böyle...

işe başladıktan sonra aklıma başka başka şeyler fikirler gelir ve başta düşündüğümden bambaşka yollara saparım.sonuç ilk başta planladığımdan alakasız olur "genelde"

basit yada kolay "kestirme" yolları da sevmiyorum..yani hep dümdüz şekilde aynı yöntemleri izlemek yerine her defasında daha evvel denemediğim yapmadığım bişeyi yapmaya çalışıp aslında işi daha fazla karıştırıp zorlaştırıyorum.bu iyi midir kötü mü bilmem .ama öyle oluyor hep...

bundada mesala çok daha dümdüz bi iş yapılabilir.çok daha az ayar-tercih yapılabilir.ne kadar çok esnek" yapmaya çalışırsak o kadar çok ayara* buda o kadar işleri karıştırıp.zorlaştırmaya yarıyor.(ki benimde yaptığım bu..)

hala kafamda bazı soru işaretleri var.bu konuda aşmam gereken kafamda bazı soru-sorunlar var.bugünde mesala komutla açma kapama ve yardım içeriği ekliyorum.daha iş bittiğinde ne halde olur orasını Allah bilir.ama zaman alacak orası kesin.
elimde çok sayıda "metni" var topladım yerli yabancı sitelerden farklı formatlarda...

üzerinde düzenleme yaptığım-daha yapacağım* txt'ler burda -> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] düşünmem gereken :

bazı Ayetler bikaç kelimeyken bazıları inanılmaz uzun .öyleki tek seferde kanala atmaya kalksa yarısından fazlası çıkmaz.bölmek zorunlu. Arapça orjinal metin üzerinde çalışırken bu çok daha büyük problem niye çünkü keseceğin böleceğin yeri doğru seçmek zorunluluğu var.sonuçta sıradan bir metin değil bu.

bunları bölüp toplarken düzenlerken içeriği anlamıda korunmalı bölünecekse en doğru yerden olmalı...tabi arama işi yaptırılacak belli bir Sure'yi yada Ayet'i çağırdığında bunu bi şekilde yakalayabilmesi lazım kodun.bunuda düşünmem gerek yani neyden yakalayacak? numarasından mı ,adından mı? bunları düzene koymak gerek satır boşluklarını yani kodun metni işlemesinde sorun çıkaracak şeyleride elemem gerek belli bi düzen hakim olmalı ki bende o düzene göre nasıl yapacağımı bileyim...

kullanmayı düşündüğüm ana Meal metni Diyanet işleri resmi sitesinden aldığım metin.ayrıca Ayetler ve Sureler için bilgiler eklenmişti ordan aldığım metinde bunlarıda ayırıp gruplamak ve ayrıca işletmek istiyorum.

Arapça orjinal metnide Bi satır arapça orjinal metin sonraki satırda bu arapça metnin okunuşu(latin harflerle) şeklinde düzenlemeyi planlıyorum. Hadis'lerse şu an plana dahil değil... belli olmaz zaman neyi gösterir çünkü daha yapılacak çoook iş ,alınacak çook yol var...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan