Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2013, 16:20   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5 doğru sanılan yanlış!




5 teknoloji efsanesini yıkıyoruz!
Teknoloji dünyasında sıkça dile getirilen bu "efsaneler", aslında pek de doğru değiller!

Gerçek hayatta kulaktan kulağa dolaşan şehir efsaneleri, teknoloji dünyasını da dışarıda bırakmış değil. Söylentilerin çoğu, bir yazılım veya cihazın tanıtılmasından önce ortaya çıkıp tanıtımla beraber ortadan kalksa da (veya gerçekleşse de), bazı efsaneler var ki doğru olup olmadığını kimse bilmiyor. Bu yazımızda doğru sanılan ancak aslında gerçek olmayan 5 teknoloji efsanesini bir araya getirdik.

"640K bellek yeterlidir!"
640K belleğin her zaman her şeye yeteceğine dair sözler, aslında Bill Gates'in ağzından hiçbir zaman çıkmamıştı. Hatta Gates'in konu hakkında şöyle bir açıklaması da var: "Aptalca şeyler söyledim, hatalı şeyler de, ama bunu değil. Bilgisayarlarla ilgili herhangi bir kimse, belirli bir bellek miktarının her zaman yeterli olacağını söylemez."
Microsoft, Apple'ın ara yüzünü çalmıştır!
Birçok kişi Gates'in bazı ara yüz öğelerini Windows'ta kullanmak üzere Apple'dan hırsızlık yaptığını ileri sürüyor. Ancak boyutlandırılabilir, başlık çubuğuna sahip pencereler, aslında Windows 1.0'da kullanılmak üzere Apple'dan lisanslanmıştı. Ancak Microsoft'un bu öğeleri Windows'un sonraki sürümlerinde kullanması, Apple'ın bunun lisans anlaşmasına aykırı olduğunu iddia etmesiyle sonuçlandı. Gates, bu tür grafiksel arayüz tekniklerinin ve fikirlerinin telif hakları ile korunamayacağını iddia ediyordu. Açılan davanın sonucunda hakim Microsoft'tan yana karar verdi, dolayısıyla yasalara göre Microsoft hiçbir şey çalmamıştı.

"Yazılım bug'ı" bir güve sayesinde ortaya çıktı

Genel inanışın aksine yazılımsal "bug" terimi, ilk kez 1947'de Grace Hopper tarafından kullanılmadı. "Bug"ın algoritmayla ilgili sorunlarda kullanımı, 1878'lere, Thomas Edison'a dayanıyor.
Android tamamen açık kaynak kodludur
Android, iOS'a göre çok daha açık olsa da Android'in kapalı bölümleri de var. Örneğin cep üreticilerinin yayınladıkları arayüzler, genellikle kapalı kaynak kodlarına sahipler. Bunun yanında kamera gibi donanımların sürücüleri de genellikle açık kaynak kodlu olarak sunulmuyorlar. Dahası, işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması, tüm uygulamaların açık kaynak kodlu olduğu anlamını taşımıyor.
Linux işletim sistemini Linus Torvalds yaptı
Linus Torvalds, genellikle Linux işletim sisteminin yaratıcısı olarak anılsa da, aslında Torvalds'ın yaptığı, Linux çekirdeğini, yani temel işlevleri yerine getiren ve donanımla haberleşen yazılımı geliştirmiş olmak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat