Fevziye Sürmeli'den portakallı irmikli sufle tarifi.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 paket çikolata
6 yemek kaşığı portakal suyu
Pudra şekeri
1 adet portakal kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI:
Bir tencerede sütü, irmiği ve şekeri karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp portakal kabuğu rendesini, suyunu,yumurta sarılarını ve 1 paket çikolatanın yarısını rendeleyip hızlıca çırpın. Yumurta beyazlarını başka bir kapta çırpın. Sonra yavaş yavaş diğer karışıma ekleyin. Sufle kaplarını yağlayın. Karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk pişirin. Rendelenmiş çikolata ve pudra şekeri ile servis edin.