05 Mayıs 2013, 19:33
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sebzeli Kuzu Haşlamanın Yapılışı:
Sebzeli Kuzu Haşlamanın Yapılışı: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gereken Malzemeler: - * 6 kuzu incik
- * 2 soğan
- * 3 patates
- * 1 havuç
- * a çorba kaşığı margarin veya tereyağı
- * 1 çorba kaşığı un
- * 1 limon suyu
- * Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Kuzu incikler kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte bir tencereye konur. Üzerine 3 su bardağı su ilave edilip, biraz yumuşayan dek haşlanır. Başka bir tencerede margarini(veya tereyağı) eritilir. İçine rendelenmiş havuçlar eklenip 3 dakika kadar devamlı karıştırılarak kavrulur. Un serpiştirilerek ilave edilir ve biraz daha karıştırılır. Suyu süzülen kuzu incikler ve et suyu, tencereye ilave edilir. Patatesler soyulur ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünerek tencereye eklenir. Limon suyu ilave edilir, tuzu ayarlanır ve karabiber serpiştirilir. Kaynadığında oluşan köpük delikli tencere ile alınıp atılır. Patatesler yumuşadığında servis yapabilirsiniz.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun.
Alıntı |
| |