Fish Sayadie
150 gr lagos balığı filetosu
40 gr basmati pirinci
Yarım nar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 buçuk su bardağı su
250 gr ayçiçeğiyağı
3 frenksoğanı
1 dal zahter
50 ml krema
1 çay kaşığı safran
20 gr yeşil mercimek
Yarım limon
Tuz
karabiber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Fish Sayadie: *Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun. Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ekleyip, 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Demlenmeye bırakın.
*Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin. Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin.
*Sosu balığın üzerine dökün. Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın. Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin. 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Her soğan dilimini önce yumurtaya sonra una batırıp ayçiçeği yağında kızartın.Fish Sayadie artık hazır, afiyet olsun. -alıntı- |