Biberiyeli Zeytinyağlı Havuç
600 gr havuç
10 arpacık soğan
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 dal taze biberiye
1 buçuk çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 buçuk çorba kaşığı pirinç
Tuz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Havuçları temizleyip doğrayın. Soğanları soyun. Biberiyeyi dal dal ayırın.
Yağı teflon tavada ısıtıp soğan ve havucu karıştırarak kavurun. Tuz, sıcak su, tozşeker ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Pirinci ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinç ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp üzerine taze biberiyeyi serpiştirin. Servis yapın. -alıntı- |