Dukan Diyetine Uygun Alman Cheesecake Tarifi
Kek Harcı İçin :
4 yumurta
1 su bardağı Takita Stevia Toz Tatlandırıcı
3-4 damla vanilya aroması
1 kabartma tozu
900 gr.süzme yogurt ( Bim ‘in dost marka süzme yoğurdu tercih edilir.Çok ekşi olmuyor )
6 yemek kaşığı irmik
1 kaç damla limon suyu
SOS İÇİN:
7-8 adet çilek ( rondodan geçirilmiş.Dukanda meyva yasak ama çilek çok şekerli olmayan ve sos olarak kullanılacağı için sorun olmaz diye düşünüyorum )
2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Yumurta ile şeker iyice köpürene kadar çırpılcak ve oda ısısında olan tereyağı,vanilya, kabartma tozu, irmik,süzme yoğurt ve bir kaç damla limon eklenip karıştırılır. hamuru yaglanmış yuvarlak kalıba dökülür ve 160 derecede ağır ısıda 1 saat kadar pişirilir.Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilip fırından çıkarılır . ( bıçaklada kontorol edilebilir.Bıçak nemli çıkabilir fakat bıçağa hamur yapıştıysa henüz pişmemiş demektir ) ve sogumaya bırakılır ve (üzeri çok kızarmayacaktır)
Sosun yapılışı:Çilekler rondodan geçirilir.1 çay bardağı su ,nişasta karıştırılır ve kısık ateşte sos pişirilir.Soğuyan cheesecake’in üzerine yoğun sıcağı geçip,ılındığı zaman dökülerek yayılır.Cheesecake’miz en az 1 gece buz dolabında dinlendirilir.Dilimlenerek arzuya göre suslenerek servis edilir.Afiyet Olsun.. |