Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2013, 13:24   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dukan Diyetine Uygun Alman Cheesecake Tarifi




Kek Harcı İçin :

4 yumurta

1 su bardağı Takita Stevia Toz Tatlandırıcı

3-4 damla vanilya aroması

1 kabartma tozu

900 gr.süzme yogurt ( Bim ‘in dost marka süzme yoğurdu tercih edilir.Çok ekşi olmuyor )

6 yemek kaşığı irmik

1 kaç damla limon suyu

SOS İÇİN:

7-8 adet çilek ( rondodan geçirilmiş.Dukanda meyva yasak ama çilek çok şekerli olmayan ve sos olarak kullanılacağı için sorun olmaz diye düşünüyorum )

2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı nişasta

YAPILIŞI:
Yumurta ile şeker iyice köpürene kadar çırpılcak ve oda ısısında olan tereyağı,vanilya, kabartma tozu, irmik,süzme yoğurt ve bir kaç damla limon eklenip karıştırılır. hamuru yaglanmış yuvarlak kalıba dökülür ve 160 derecede ağır ısıda 1 saat kadar pişirilir.Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilip fırından çıkarılır . ( bıçaklada kontorol edilebilir.Bıçak nemli çıkabilir fakat bıçağa hamur yapıştıysa henüz pişmemiş demektir ) ve sogumaya bırakılır ve (üzeri çok kızarmayacaktır)
Sosun yapılışı:Çilekler rondodan geçirilir.1 çay bardağı su ,nişasta karıştırılır ve kısık ateşte sos pişirilir.Soğuyan cheesecake’in üzerine yoğun sıcağı geçip,ılındığı zaman dökülerek yayılır.Cheesecake’miz en az 1 gece buz dolabında dinlendirilir.Dilimlenerek arzuya göre suslenerek servis edilir.Afiyet Olsun..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet