Barbunyalı Taze Fasulye Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - 1 kg taze çalı fasulye
Yarım su bardağı zeytinyağı
2’şer adet soğan ve domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
Barbunya için: Yarım kg taze barbunya
1 çay bardağı zeytinyağı
1’er adet havuç, soğan ve domates
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
Barbunyalı Taze Fasulye Yapılışı
Taze
fasulye yemeği için, fasulyeyi temizleyip, tüm malzemeyi tencereye alın. Hiç su koymadan bir buçuk saat pişirin. Bu arada
barbunya için, zeytinyağını tencereye alın. Üzerine ince kıyılmış soğanı koyup soteleyin. Küçük doğranmış havucu ve domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Barbunyayı ekleyin. Tuz ve tozşeker katın. İyice yumuşayana dek pişirin. Büyükçe bir servis tabağının kenarına taze fasulyeyi yerleştirip, ortasına barbunyayı koyun. Ilık ya da soğuk servis yapın.