Konu: pamuk helva
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mayıs 2013, 09:47   #1
Çevrimdışı
cakal1013
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
pamuk helva




Küçük kızımın yemeyi en çok sevdiği tatlı, çikolatadır. Onu çikolatadan vazgeçirebilen tatlılar ise, sırasıyla, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], pamuk şekerler ve pamuk helvalardır. Aslında ben kilo alıyor diye hiç birisini yemesini istemem ama sanki elma şekeri bana içindeki elmadan mıdır nedir diğerlerinden daha iyi imiş gibi gelir. Bir aralar elma şekeri istiyorum diye tutturmuştu ama bulamamıştım, gittiğim her kurukahveci bu şekerin yazın değil kışın yapıldığını ve geldiğini söylüyordu. Bir elma ve etrafındaki kırmızı şekerlemeden oluştuğu için bunun nedenini anlamadım aslında. Bugün gittiğiniz alışveriş merkezlerinin bir kısmında, bu şekerlemelerden bulabiliyorsunuz. Elma şekeri için sakın etrafına jelatin sarılmamış açıkta satılanları almayın derim, pamuk şeker ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]için de tam tersini, sakın poşetlenmiş olanları almayın derim. Çünkü açıkta satılan, jelatine sarılmamış elma şekerlerinin üzerinde aradığınız her türlü mikrobu bulabilirsiniz. Poşete sokulmuş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], pamuk helva ise çok tatsız oluyorlar. Benim tercihim, hiç düşünmeden söylerim, şekerci ustanın, tepesindeki huniden tozşekeri koydukça nasıl tel tel olduğunu hiç anlamadığım, hele pembeleştiğine şaşırdığım sıcacık çıkan, yerken yüzünüze yapışan haliyle yemektir. İnsanın kendisini tutmasa, eğer seviyorsa en az üç paket çikolata yiyebildiği gibi, en az üç adet pamuk şekeri art arda yiyenlerin olduğunu da biliyorum. Saf şeker olan pamuk şeker eğer kilo alma korkunuz yoksa yedikçe yiyeceğiniz bir tatlı. Yine çılgınca sevilen artık pamuk şekerler ve elma şekerleri kadar bulamadığımız, özlediğimiz bir başka şekerimiz de şeker macunlarımız. Macun şekerlerimiz, renk renk macun kıvamında çubuklara sarılırlar, yerken dişlere yapışırlar. Gıda boyası kullanılarak yiyecekleri renk renk yapmak çok moda ama macun şekerler öyle değil. Bu şekerler yapılırken içine koyulan meyvenin rengini alıyorlar. Örneğin, çilekli pembe macun şeker gibi, kivili yeşil macun şeker olduğu gibi. Son zamanlarda, ortalıklarda, normal rengini pembe bildiğimiz pamuk şekerlerin mavilisi, yeşillisi görünmeye başladı. Bunları satın alıp yemekten hala imtina ediyorum, çünkü bunlar poşet içindeler ve yapılırken içine ne koyduklarını göremiyorum. Kızım hepsinden istiyor, çünkü en sevdikleri bunlar. Yine de, sadece elma şekeri diye ısrar edişim bu yüzden.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet