Rainbow maki
Uzakdoğu`nun lezzetlerinden Rainbow maki`yi mutlaka deneyin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
10 gram krem peynir, 15 gram somon fileto, 15 gram ton balık fileto, 1/2 haşlanmış karides, 15 gram levrek fileto, 30 gram salatalık, 50 gram sushi pirinç, 5 gram pirinç sirkesi, 30 gram yengeç, 20 gram taze soğan, 1 adet deniz yosunu, 5 gram vasabi, 5 gram kırmızı havyar, 10 gram karides yumurtası.
Hazırlanışı:
Pirinç, haşlama makinesinde haşlanır. Soğuduktan sonra pirinç sirkesi ile karıştırılır. Yosunun içine yengeç, taze soğan, salatalık ve balık parçaları sarılarak rulo yapılır. Rulo yosun dışına pirinç ve karides yumurtası sarıldıktan sonra fileto balıklar ve karides pirinç üzerine yerleştirilerek sıkıştırılır. En son üzerine kırmızı havyar eklenir ve garnitürleri ile servis edilir.