Kiraz Reçeli Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 1 kg kiraz
1 kg tozşeker, 1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
Kiraz Reçeli Yapılışı 1.KİRAZLARI yıkayıp çekirdeklerini temizleyin. Tencereye alarak üzerine tozşekeri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak birkaç saat bu şekilde dinlendirin.
2.Tozşeker iyice eridiğinde ocağa oturtun, kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişme sırasında oluşan köpükleri alın. Reçel koyulaşmaya başladığında vanilyayı ilave edin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce
limon suyunu ekleyin. Reçeliniz olduğunda ocaktan indirerek soğumaya bırakın.