Patlıcan-Biber Reçeli Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 150 gram acı biber
350 gram kırmızı tatlı biber
650 gram mini patlıcan
1 çay kaşığı karbonat
6 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon tuzu (toz halinde olan)
1 çay kaşığı tereyağı
Patlıcan-Biber Reçeli Yapılışı
ÖNCELIKLE biberleri ve patlıcanları yıkayın. Kırmızı biberlerin tepesini keserek, tohum kısımlarını çıkarın. Bir tencereye, su ve bir çay kaşığı karbonat ekleyerek, su kaynadığı zaman tüm sebzeleri içine atın. Tam 8-10 dakika kadar haşlayın. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin ve süzün. Soğuduğu zaman buzlukta tam 30 dakika tutarak şoklama yapın. Sebzeler buzlukta iken şerbeti hazırlayın. 6 su bardağı tozşekere, 2 su bardağı su ilave edin. Ocağın üstüne alın. Kaynamaya başladıktan sonra, şerbeti 8-10 dakika, biraz kıvam alana kadar kaynatın. Ardından buzluktan çıkardığınız sebzeleri ilave edin. 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. 30 dakika hep beraber kaynatın. 1 tatlı kaşığı kadar
limon tuzunu ekleyin. 8-10 dakika kadar daha kaynatın. Reçelden bir kaşık alıp tabağa dökün. Eğer yayılmıyorsa, reçel olmuş demektir. Soğuduğu zaman kavanozlara doldurun.