Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mayıs 2013, 23:21   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcan-Biber Reçeli




Patlıcan-Biber Reçeli Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 150 gram acı biber
    350 gram kırmızı tatlı biber
    650 gram mini patlıcan
    1 çay kaşığı karbonat
    6 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon tuzu (toz halinde olan)
    1 çay kaşığı tereyağı


Patlıcan-Biber Reçeli Yapılışı


ÖNCELIKLE biberleri ve patlıcanları yıkayın. Kırmızı biberlerin tepesini keserek, tohum kısımlarını çıkarın. Bir tencereye, su ve bir çay kaşığı karbonat ekleyerek, su kaynadığı zaman tüm sebzeleri içine atın. Tam 8-10 dakika kadar haşlayın. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin ve süzün. Soğuduğu zaman buzlukta tam 30 dakika tutarak şoklama yapın. Sebzeler buzlukta iken şerbeti hazırlayın. 6 su bardağı tozşekere, 2 su bardağı su ilave edin. Ocağın üstüne alın. Kaynamaya başladıktan sonra, şerbeti 8-10 dakika, biraz kıvam alana kadar kaynatın. Ardından buzluktan çıkardığınız sebzeleri ilave edin. 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. 30 dakika hep beraber kaynatın. 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzunu ekleyin. 8-10 dakika kadar daha kaynatın. Reçelden bir kaşık alıp tabağa dökün. Eğer yayılmıyorsa, reçel olmuş demektir. Soğuduğu zaman kavanozlara doldurun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet