Domates Reçelleri Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 1 kg domates
(kiraz ya da armut domates)
1 kg tozşeker
5 adet karanfil
1 çay bardağı kabukları soyulmuş
tuzsuz badem
1 çorba kaşığı sönmemiş toz kireç
(nalburda bulabilirsiniz)
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
Domates Reçelleri Yapılışı
Domatesleri yıkayın ve üzerindeki yeşil sapları çıkarmadan, kireç ilave ettiğiniz suda bir gece bekletin. Reçeli yapacağınız zaman domatesleri çok iyi yıkayın ve bu aşamada üzerindeki yeşil sapları çıkartın. Bir tencereye su ve şekeri koyarak 20 dakika ağır ateşte kaynatın. Karışım koyulaşmaya başlayınca karanfilleri ve domatesleri (
kiraz domates kullanıyorsanız bütün olarak, İtalyan domates kullanıyorsanız ikiye böldükten sonra) kaynayan şekerli karışıma atın. Yine ağır ateşte 20 dakika daha kaynatın. Sürenin sonunda
limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatın ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. Reçeli bu şekilde iyice soğuyana kadar tencerede bekletin, daha sonra kavanozlara alın. Dilerseniz, reçeli ocaktan aldıktan sonra 1 çay kaşığı
vanilya da ekleyebilirsiniz. Servis yaparken, üzerine bademleri serperek reçeli süsleyin.