Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mayıs 2013, 23:25   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarçınlı Portakal Reçeli




Tarçınlı Portakal Reçeli Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 6 adet orta boy portakal
    1 kg tozşeker
    2- 3 adet çubuk tarçın
    Yarım limonun suyu
    Yeterince su


Tarçınlı Portakal Reçeli Yapılışı


Portakalları yıkayıp bir kürdanla kabuklarını birkaç yerinden delin. Bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 20-25 dakika kısık ateşte haşlayın. Soğuduktan sonra küçük dilimler halinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine tozşekeri ve kırdığınız tarçınları ekleyip kapağını kapatın. Bu şekilde kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Daha sonra kapağını açın ve 30 dakika daha pişirin. Reçel kıvamlanmaya başlayınca limon suyunu katın ve birkaç dakika sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın. Kapaklarını kapatmadan bir gece bekletin. Sonra kapatıp kuru ve serin bir yerde saklayın.





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet