Tarçınlı Portakal Reçeli Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 6 adet orta boy portakal
1 kg tozşeker
2- 3 adet çubuk tarçın
Yarım limonun suyu
Yeterince su
Tarçınlı Portakal Reçeli Yapılışı
Portakalları yıkayıp bir kürdanla kabuklarını birkaç yerinden delin. Bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 20-25 dakika kısık ateşte haşlayın. Soğuduktan sonra küçük dilimler halinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine tozşekeri ve kırdığınız tarçınları ekleyip kapağını kapatın. Bu şekilde kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Daha sonra kapağını açın ve 30 dakika daha pişirin. Reçel kıvamlanmaya başlayınca
limon suyunu katın ve birkaç dakika sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın. Kapaklarını kapatmadan bir gece bekletin. Sonra kapatıp kuru ve serin bir yerde saklayın.