Fıstıklı Üzüm Reçeli Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 2 kg iri taneli çekirdeksiz üzüm
Bir buçuk kg tozşeker
5 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Fıstıklı Üzüm Reçeli Yapılışı
Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Kısık ateşte rengi hafifçe dönene kadar kavurun ve ılınmaya bırakın. Üzümleri yıkayıp tanelere ayırın. Tozşeker ve suyu bir tencereye alın ve şurubu hazırlayın. Üzerinde oluşan köpükleri ara ara alın. Kaynayınca üzümleri ekleyip kıvamlanana kadar kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce fıstıkları ve
limon suyunu ekleyin. Bir-iki dakika sonra ocaktan alın.