Zencefilli Pancarlı Yer Elması Reçeli Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
300 g ayıklanmış ve rendelenmiş kırmızı pancar
3 çay bardağı su
700 g ayıklanmış, küp doğranmış yer elması
2 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
Hazırlanışı:
Pancar rendesini su ile kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Sürenin sonunda yer elmalarını ve zencefili ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Reçel tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın.