Karışık Erik Marmeladı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 2 kg karışık kırmızı erik
2 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
Yarım limonun suyu
Karışık Erik Marmeladı Yapılışı
ERİKLERİ yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Kısık ateşte eriklerin kabukları ayrılmaya başlayana dek kaynatıp ocaktan alın. Ilındıktan sonra tel süzgeçten geçirin. Yeniden tencereye alıp üzerine tozşeker ekleyin. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kıvam alana dek pişirin.
Limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltıp uygun bir yerde saklayın.