Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı
Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı Eğer çilek reçeli yapacaksanız tam zamanı... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1024x768. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - 500 Gr. Çilek
- 500 Gr. Toz Şeker
- 1 Adet Limon'un Suyu
Yapılışı - Çilekleri yıkayıp
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. saplarını temizleyin. - Çilekler çok iri ise dörde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. orta boy ise ikiye bölün. - Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin.
- Ertesi gün
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. erimiş şeker ve çilekleri -su eklemeden- ocağa koyun ve orta ateşte arada sırada karıştırarak pişirmeye başlayın. - Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mümkün olduğunca karıştırmadan pişirmeye devam edin. Bu sırada reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bu köpükleri sürekli alın.
- Ateşi kıstıktan 10-15 dk. sonra reçel hafif koyulaşmaya başlayacak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bu kıvamı; karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kaşıktan su gibi akıyorsa daha kaynamaya ihtiyacı var demektir. - Reçelin kıvamı koyulaşmaya başlayınca (bu da ateşi kıstıktan yaklaşık 20 dk. sonra olacak) limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk. daha kaynatın.
- Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve soğuk bir çay tabağına koyun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. parmağınızla ortasından çizik yapın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. reçel yavaş yavaş birleşiyorsa olmuş demektir. -Reçeli koymadan önce tabağı boş olarak bir süre buzdolabında bekletip Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. iyice soğumasını sağlayın
NOTLAR; - Reçelin malzemelerini aynı oranda arttırabilirsiniz ancak limon suyunu aynı oranda arttırmayın. Örneğin; 2 kilo çilek ve şekerden yapacaksanız
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 2 adet limon suyu eklemeniz yeterli. - Limon suyu yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz. O zaman yarım kilo çilek için; 1 çay kaşığı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 2 kilo çilek için 2 çay kaşığı limon tuzu kullanmanız yeterli. Limon tuzu da limon suyu gibi inmesine yakın ekleniyor. - Limon tuzu ile yaparsanız limon sulu reçele göre daha fazla dayanıyor.
- Ayrıca
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. reçel ne kadar koyu kıvamlı olursa o kadar uzun süre dayanıyor. - Reçeli ne kadar uzun süre kaynatırsanız o kadar koyu kıvamlı oluyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. biz koyu kıvamlı sevdiğimiz için; -ateşi kıstıktan sonra- toplam 25 dk. kaynattık. - Reçel biraz ılındıktan sonra kavanoza alın ve iyice soğumadan sakın ağzını kapatmayın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. küflenme yapabilir. - Reçeli kavanoza aldığınızda üzerinde köpük varsa mutlaka alın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. reçelin şekerlenmesine neden olur. - Çilek olarak koyu renkli
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. tatlı ve kokulu olanları tercih edin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1600x1200. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1600x1200. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |