22 Mayıs 2013, 16:14
|
#2 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Zeytinyağlı Kabak Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması yemek tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - 6 Adet orta boy kabak
- 12 Çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 Çay kaşığı şeker
- Yeteri kadar tuz
- İç Malzemesi için :
- 50 gr pirinç
- 200 gr soğan (piyazlık doğranmış)
- 1 Çay kaşığı çam fıstığı
- 1 Çay kaşığı kuş üzümü
- 1 Çay kaşığı yenibahar
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Çay kaşığı şeker
- 2 Çay kaşığı nane
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı - Kabakları kazıyıp yıkayın.
- Kabakların etli kısmını keskin bir bıçak veya oyucak yardımıyla oyun.
- Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın.
- Soğanları rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun.
- Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin.
- 2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
- Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin.
- İçine nane, üzüm, yenibahar, karabiber, şeker ve tuzu koyarak karıştırın.
- Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
- Kabakları tencereye yerleştirip yağ, tuz, şeker ve su ile orta hararetli ateşte 30 dakika pişirin.
|
| |