Cevizli Karamelli Çikolatalı Kek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cevizli Karamelli Çikolatalı Kek
Malzemeler;
1 su bardağı ceviz, fındık, fıstık
3 yumurta
125 gr tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 + 1/4 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı karbonat
1/3 su bardağı kakao
100 gr eritilmiş bitter çikolata
3/4 su bardağı süt
40 gr tereyağı
1/4 esmer şeker
2 yemek kaşığı krema
Yapılışı;
Karamel malzemelerini bir tencerede kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Yağlı kağıt serilmiş küçük boy kelepçeli kalıba karameli dökün. Üzerine kuruyemişleri yayın ve buzdolabında bekletin.
Tereyağı ve şekeri çırpın, yumurtaları sırayla iyice çırparak teker teker ekleyin. Toz malzemeleri eleyin, düşük hızda karıştırın. Erimiş çikolata ve sütü ekleyip biraz daha karıştırın. Kek kalıbını dolaptan alın, karışımı üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kürdan testinden geçene kadar pişirin. Soğuması için tel ızgara üzerine alın. Tamamen soğuyunca kalıptan çıkarın.
Kekin alt tabanında karamelli bir tabaka olduğundan soğuması önemli.
Portakal ağacından denediğim bu tarife içindeki çikolata,kakao yoğunluğu, esmer şeker ve tereyağı apayrı bir lezzet katıyor. Brownimsi hafif acımtırak bir lezzet. Bence kek demek az kalır. Başlı başına bir pasta, aynı kekle nutella kremalı pasta yapmayı düşünüyorum nasipse... Yoğun çikolata yoğun lezzet.