Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mayıs 2013, 19:38   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tatlı tarhanalı börek tarifi




Tatlı tarhanalı börek tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tatlı tarhanalı börek nasıl yapılır ? Tatlı tarhanalı börek yapılışı ? Tatlı tarhanalı börek tarifi …

Malzemeler:
2 litre süt
250 gr dana kıyma
250 gr un
1 kase kırık buğday
3 yemek kaşığı irmik
3 tatlı kaşığı kekik
2 adet soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un



Yapılışı:
2 litre sütün içine 3 yemek kaşığı irmik, 1 kase kırık buğday, 3 tatlı kaşığı irmik eklenir.koyulaşaıp hamur kıvamına gelene kadar devamlı karıştırılır. Koyulaşan tarhanaya 2 yemek kaşığı tereyağı katılır, kısık ateşte üzeri kapalı bir şekilde demlendirilir (Dibi hafif tutana kadar) Tarhana açık havada güneş gören bir yere serilip kurutulur.

Hamuru için; 250 gram una 1 tutam tuz serpilir, azar azar su dökülerek kulak memesi kıvamında yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. İçi için; soğanlar yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara kıyma eklenir. Rengi dönen kadar kavrulup yaklaşık 1 çay bardağı su dökülür. Kurutulan tarhanadan 2 avuç eklenir. Güzelce karıştırılıp ocaktan alınır. Dinlenen hamur 4 bezeye ayrılır. İlk beze unlarak açılıp yağlanmıi tepsiye serilir. Üzerine tarhanalı kıymalı iç yerleştirilip açılan 2. yufkayla kaplanır. Yufkanın üzeri kalan içle kaplanır. Son 2 beze açılıp arasına iç konulmadan tepsiye serilir. Üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür ve börek baklava gibi dilimlenir. Ortalama 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir.


Tatlı Tarhanalı Börek servise hazırdır.


Afiyet olsun…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet