26 Mayıs 2013, 19:48
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Limonlu Ve Kuru Kayısılı Kurabiye
Limonlu Ve Kuru Kayısılı Kurabiye Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3-4 adet kuru kayısı
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı tozşeker Limonlu Ve Kuru Kayısılı Kurabiye Yapılışı UN ve kabartma tozunu bir kaba eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, kıyılmış kayısı, tarçın ve tozşekeri ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın. Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan şekiller çıkartın. Bisküvileri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra serpin yapın |
| |