26 Mayıs 2013, 19:54
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kuruyemişli Pilav
Kuruyemişli Pilav Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 2’şer su bardağı pirinç ve su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı antepfıstığı
6 adet kakule, 1 çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı yerfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber Kuruyemişli Pilav Yapılışı TEREYAĞI ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, kakule, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip 5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 5 dakika demlendirip servis yapın. |
| |