27 Mayıs 2013, 23:07
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Safran Soslu Dil Balığı
Safran Soslu Dil Balığı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 1 adet dil balığı
1 dilim somon
1 adet yumurtanın akı
2-3 adet bebek ıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sos için: 1’er kahve fincanı krema ve su
1 çorba kaşığı ufalanmış balık bulyon
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Servis için: 2-3 dal dereotu
5 çiçek haşlanmış brüksellahanası
Yarımşar sarı ve kırmızı biber Safran Soslu Dil Balığı Yapılışı AYIKLANMIŞ dil balığından iki adet fileto çıkarın. Somon ve yumurta akını blenderden geçirin. Bir adet dil balığı filetosunun içine somonu sürün. Diğer filetonun içine ıspanak yapraklarını yerleştirip rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, krema, su ve balık bulyonu yarı yarıya çekene dek kaynatın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Safran, karabiber ve limon suyu ekleyip ocaktan alın. Blenderden geçirin. Dil balığı kılçığını çember şekline getirip iple bağlayın. Zeytinyağında kızartıp ipi çıkarın. Balığı servis tabağına alın. Çevresine dereotu, brüksellahanası ve biber yerleştirin. Üzerlerine kılçığı oturtun. Sos gezdirip servis yapın. |
| |