| Izgara somon balığı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
4 kişilik
Malzemeler
600 gram dilimlenmiş somon
2 limon
3 diş sarımsak
3 çorba eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Akdeniz yeşilliği
İstenirse kızarmış patates
Yapılışı: Limonların kabuğunu rendeleyin, üzerine suyunu sıkın. Eritilmiş tereyağını, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını ve baharatı içine ekleyin. Bu karışıma somon dilimlerini yatırıp 30 dakika bekletin. Izgarada ya da fırında 10 dakika kadar pişirip servis tabağına alın. Birazını ayırdığınız limonlu sostan üzerine gezdirin, yanında bol salatayla ikram edin. Kızarmış patatesle de tadına doyum olmuyor bence. |