Çin Böreği (Spring Rolls)
500gr. Tavuk göğsü (ince şeritler halinde dilimlenmiş)
2 adet havuç (ince şeritler halinde kesilmiş)
2 adet kabak (ince şeritler halinde kesilmiş)
1 fincan mantar (ince dilimlenmiş)
2 adet kırmızı çarliston biber (ince şeritler halinde kesilmiş)
2 çay kaşığı dark soya sosu
2 çay kaşığı istridye sosu
½ çay kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet yufka
Dip Sos:
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı soya sosu
Sarımsakları ince dilimleyin. Sıvı yağda kavurun. Soya sosunu ekleyin.
Hazırlanışı:
Wok’u ısıtın. Mantarları rengi değişinceye kadar pişirin. Başka bir tabağa alın.
1 yemek kaşığı yağı Wok’a koyun. Tavukları ekleyin ve pişirin. Sebzeleri ve mantarları ekleyin. Sebzelerin rengi hafif değişinceye kadar (2-3 dk.) karıştırarak pişirin.
Bir kapta soya sosu, istridye sosu, şeker ve sıvı yağı karıştırın.
Pişirdiğiniz tavukların içine sosu ekleyerek 1-2 dk. karıştırın.
Yufkaları şeritler halinde (10cm.lik) kesin. İçine bir yemek kaşığı karışımdan koyarak kenarlarını kapatarak sarın.
Tavada sıvı yağı kızdırın. Börekleri yufkanın rengi altın rengine dönene kadar kızartın. Dip sos ile birlikte servis yapın.
*** Afiyet Olsun *** |