Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mayıs 2013, 20:33   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabaklı Börek




Kabaklı Börek Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 4 adet orta boy kabak
    6 adet yufka
    Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
    Yarım demet nane
    4 adet yumurta
    Bir tutam tozşeker
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    Tuz, karabiber


Kabaklı Börek Yapılışı


KABAKLARI temizleyip rendeledikten sonra bir kaba alın ve üzerine tuz serpin. Bu şekilde 5 dakika bekletin. İyice sıkıp bir kaseye aktarın. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, 1 adet yumurta, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip kenara alın. Diğer taraftan bir kasede kalan yumurtaları çırpın. Üzerine yoğurt, 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiber katıp yeniden çırpın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Bir adet yufkayı hafifçe buruşturarak tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup, yine tereyağı sürün. Üçüncü yufkayı da tepsiye aynı şekilde yerleştirin. Yufkaların üzerine kabaklı iç harcı koyup, düzeltin. Yoğurtlu karışımın 1/3'ünü kabaklı harcın üzerine koyup, un serpin. Kalan yufkaları da diğer yufkalar gibi aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. En üste kalan yoğurtlu karışımı koyup düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan