31 Mayıs 2013, 20:39
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Biberli Açık Börek
Biberli Açık Börek Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - Hamuru için:
250 gram süzme yoğurt
250 gram oda sıcaklığında
bekletilmiş tereyağı
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 adet sarı dolmalık biber
3 adet yeşil dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
50 gram beyaz peynir
2 dal nane yaprağı
Tuz, karabiber, kekik Biberli Açık Börek Yapılışı HAMURU için yoğurt, tereyağı ve tuzu geniş bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur hazırlayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Diğer taraftan biberleri ve soğanı jülyen doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp doğranmış biberleri ve soğanı 8-10 dakika kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı tozşeker ve baharatları ekleyin. Dinlenmiş hamuru unlu tezgahta tepsinizin büyüklüğünde açın. Kenarlarını içeri kıvırıp bir parmak kalınlığında katlayın ve üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca kavrulmuş biberleri üzerine koyun. Küp doğranmış peyniri serpin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. |
| |