Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mayıs 2013, 20:39   #1
Çevrimdışı
Violent Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Biberli Açık Börek




Biberli Açık Börek Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • Hamuru için:
    250 gram süzme yoğurt
    250 gram oda sıcaklığında
    bekletilmiş tereyağı
    Aldığı kadar un
    1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için:

    2 adet sarı dolmalık biber
    3 adet yeşil dolmalık biber
    2 adet kırmızı biber
    1 adet soğan
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı tozşeker
    50 gram beyaz peynir
    2 dal nane yaprağı
    Tuz, karabiber, kekik


Biberli Açık Börek Yapılışı


HAMURU için yoğurt, tereyağı ve tuzu geniş bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur hazırlayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Diğer taraftan biberleri ve soğanı jülyen doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp doğranmış biberleri ve soğanı 8-10 dakika kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı tozşeker ve baharatları ekleyin. Dinlenmiş hamuru unlu tezgahta tepsinizin büyüklüğünde açın. Kenarlarını içeri kıvırıp bir parmak kalınlığında katlayın ve üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca kavrulmuş biberleri üzerine koyun. Küp doğranmış peyniri serpin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan