04 Haziran 2013, 19:29
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sarmısaklı Kabak Mezesi
Sarmısaklı Kabak Mezesi Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 10 adet minyatür kabak
1 su bardağı su
Bir tutam tozşeker
Tuz, karabiber
Üzerine: Yarım limonun suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarmısak
5-6 dal dereotu Sarmısaklı Kabak Mezesi Yapılışı KABAKLARI kabak soyacağının yan tarafıyla çizgili olarak temizleyin. Uç kısımlarını koparmadan bir bıçakla dörde bölün. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, üzerine su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Ocağa oturtup diri kalacak şekilde haşlayın. Delikli kepçeyle alıp servis tabağına aktarın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın. |
| |