Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Haziran 2013, 19:29   #1
Çevrimdışı
Violent Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sarmısaklı Kabak Mezesi




Sarmısaklı Kabak Mezesi Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 10 adet minyatür kabak
    1 su bardağı su
    Bir tutam tozşeker
    Tuz, karabiber
    Üzerine: Yarım limonun suyu
    Yarım kahve fincanı zeytinyağı
    3 diş rendelenmiş sarmısak
    5-6 dal dereotu


Sarmısaklı Kabak Mezesi Yapılışı


KABAKLARI kabak soyacağının yan tarafıyla çizgili olarak temizleyin. Uç kısımlarını koparmadan bir bıçakla dörde bölün. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, üzerine su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Ocağa oturtup diri kalacak şekilde haşlayın. Delikli kepçeyle alıp servis tabağına aktarın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan