Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2013, 18:36   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tazesi mi konservesi mi daha faydalı?




Konserve besinler uzun dayandığı için çoğu zaman tazelerinden daha fazla tercih edilir. Peki, konserve besinlerin besin değeri daha mı azdır?

Yapılan araştırmalar, şeker veya tuz eklenmemiş konserve yiyeceklerin besin değerlerini koruyabildiğini gösteriyor.

Taze toplanmış meyve ve sebzelerin vitaminleri en yüksek seviyede oluyor. Ancak taşınma ve dağıtım esnasında besin değerinde kayıp görülebiliyor. Müşteriye ulaşmadan önce de raflarda günlerce bekliyor.

Konserve besinler toplandıktan hemen sonra paketlendiği için besin değerini koruyabiliyor. Ancak suda çözünen B ve C vitamini kayıpları söz konusu olabiliyor. Oksijenden uzak kalmaları sebebiyle ise fazla besin değeri kaybı önlenebiliyor.

Kaliforniya Üniversitesi'nden uzmanlar taze sebzelerin besin değerlerini konserve besinlere göre daha hızlı kaybettiğini söylüyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan