Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Haziran 2013, 15:55   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İç Baklalı Pilav Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 su bardağı pirinç
250 gr taze iç bakla
5 adet yeşil soğan
1 tatlı kaşığı un
250 gr bezelye
4 su bardağı tavuk suyu
1 demet dereotu
Tuz, karabiber


Yapılışı

Baklaların kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletip süzün ve yıkayın. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ince doğranmış taze soğanı ilave edip hafifçe kavurun. Unu ilave edin, un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Soğana 2 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin. Orta hararetli ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kalan sıcak tavuk suyunu da ekleyin. Süzülmüş pirinci, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bir kez karıştırıp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet